Bruskete su odlicne kao predjelo, a ja ih posebno volim servirati kao prilog uz supu.
Bruskete sam prvi put probala kod kume kad se vratila sa studija iz Italije. Nakon toga sam dosta eksperimentisala, kako s vrstom hljeba tako i s namirnicama, dok nisam dosla do meni odgovarajuce kombinacije.
SASTOJCI:
1 francuski hljeb (moze i neki drugi)
100g mocarela sira (moze i neki drugi)
50ml maslinovog ulja
3 cehna bijelog luka
1 paradajz
bosiljak
so
biber
PRIPREMA:
1. Isjeci hljeb na kriske. Na papir za pecenje poredati hljeb i peci 5 min na 200 stepeni.
2. Po vrelom hljebu utrljati bijeli luk, posuti maslinovim uljem.
3. Na hljeb dodati na kockice sitno sjeckan paradajz, so i biber.
4. Na paradajz staviti komadice mocarela sira, bosiljak, biber i so.
5. Vratiti u pecnicu na 5 min.
Servirati vruce.
0 komentari :
Objavi komentar