Od sastojaka koje sam vec imala u frizideru, napravih ovo jako ukusno varivo :)
SASTOJCI za 3 osobe:
200g teletine bez kostiju
1 crveni luk
1 paradajz
3 cehna bijelog luka
1 mrkva
1 paprika
3 prase
3 supene kasike paradajz koncentrata
persun list
celer list
so
biber
PRIPREMA:
1. Isjeckati crveni luk.
2. Mrkvu isjeci spravicom za guljenje.
3. Paradajz isjeci.
4. Isjeci meso na kockice.
5. Isjeci prasu.
6. Isjeci papriku.
7. Oprati i isjeci celer i persun.
8. Izdinstati luk.
9. Dodati mrkvu i papriku.
10. Dodati paradajz.
11. Dodati meso.
12. Dodati prasu.
13. Dodati persun i celer.
14. Dodati koncentrat paradajza.
15. Protisnuti bijeli luk.
16. Dodati vode da pokrije sadrzaj i dinstati sat vremena uz dodavanje vode po potrebi i povremeno mijesanje. Sos se treba zgusnuti.
17. Posoliti i pobiberiti te posluziti s rizom.
0 komentari :
Objavi komentar