Kuhaj ukusno
s
Aidom Hajduković Kristiansen
Home » » MAĐARSKI GULAŠ

MAĐARSKI GULAŠ

Napisala kuhajukusno.blogspot.ba u utorak, 5. travnja 2016. | 01:46:00

Probah mađaraski gulaš u Budimpešti i iznenadih se kako okusom uopšte ne liči na gulaš kojeg jedem kod nas.

Kažu imaju tajni sastojak koji mu daje poseban šmek. Otkrih da je tajni sastojak kim :)  Otada je gulaš dobio jednu sasvim novu dimenziju.





SASTOJCI za 3 osobe:

500g junetine bez kostiju
1 crveni luk
2 mrkve
2 velika ili 5,6 malih korijena peršuna
paradajz sos
2 supene kašike mljevenog kima
3 supene kasike mljevene crvene paprike
500ml soka od paradajza
so
biber
ulje


PRIPREMA:

1. Meso isjeći na kocke.




2. Na ulje staviti da se prži meso.

3. Dodati odmah crvenu papriku.





4. Dodati luk.




5. Dinstati dok meso ne omekša uz minimalno dodavanje vode jer meso treba da se dinsta u svom sosu.




6.  Mrkvu oguliti pa isjeći na deblje kolutove.





7. Korijen peršuna isjeći na deblje kolutove.





8. Poslije sat vremena dinstanja, mesu dodati mrkvu i korijen peršuna.




9. Nastaviti dinstati s povrćem jos 30 min.

10. Dodati sok od paradajza.







11. Dodati mljeveni kim.






12. Nastaviti dinstati jos 20-tak minuta.

13. Posoliti i pobiberiti.






PRIJEDLOG: Servirati uz domaći pilav.
SHARE

About kuhajukusno.blogspot.ba

0 komentari :

Objavi komentar