Kuhaj ukusno
s
Aidom Hajduković Kristiansen
Home » » PUNJENE TIKVICE

PUNJENE TIKVICE

Napisala kuhajukusno.blogspot.ba u petak, 1. travnja 2016. | 04:06:00









SASTOJCI za 4 osobe:


6 tikvica
350g teletine bez kostiju
2 paradajza
1 crveni luk
6 čehna bijelog luka
1 supena kašika koncentrat paradajza
3 supene kašike riže
250g nekog topljivog sira (ja sam koristira Livadu)
70g parmezana
6 superih kašika vrhnja za kuhanje
so
ulje
biber
svježi peršun

PRIPREMA:


1. Tikvice oprati, preploviti uzduž pa iskružiti pulpu.





2. Pulpu isjeckati.


3. Luk isjeći nasitno. Na ulju popržiti luk.







4. Dodati protisnuti bijeli luk.




5. Dodati na kockine isjeckanu teletinu i pržiti dok meso ne potamni.





6. Dodati pulpu.



7. Dodati paradajz.





8. Dodati koncentrat paradajza.




9. Dodati rižu, posoliti i pobiberiti.





10. Dodati peršun i zalititi vodom, toliko da prekrije sadržaj, pa dinstati 15min da se sos zgusne.


11. Izerendati sireve.



12. Tikvice  puniti smjesom.




13. Preliti s malo vrnja za kuhanje (svaka tikvica, pola kašike vrhnja)

14. Posuti tikvice s dosta topljenog sira, a onda parmezanom.




15. Peći u rerni na 180C 30 min ili dok tikvice ne omekšaju.




SHARE

About kuhajukusno.blogspot.ba

0 komentari :

Objavi komentar