SASTOJCI za 4 osobe:
6 tikvica
350g teletine bez kostiju
2 paradajza
1 crveni luk
6 čehna bijelog luka
1 supena kašika koncentrat paradajza
3 supene kašike riže
250g nekog topljivog sira (ja sam koristira Livadu)
70g parmezana
6 superih kašika vrhnja za kuhanje
so
ulje
biber
svježi peršun
PRIPREMA:
1. Tikvice oprati, preploviti uzduž pa iskružiti pulpu.
2. Pulpu isjeckati.
3. Luk isjeći nasitno. Na ulju popržiti luk.
4. Dodati protisnuti bijeli luk.
5. Dodati na kockine isjeckanu teletinu i pržiti dok meso ne potamni.
6. Dodati pulpu.
7. Dodati paradajz.
8. Dodati koncentrat paradajza.
9. Dodati rižu, posoliti i pobiberiti.
10. Dodati peršun i zalititi vodom, toliko da prekrije sadržaj, pa dinstati 15min da se sos zgusne.
11. Izerendati sireve.
12. Tikvice puniti smjesom.
13. Preliti s malo vrnja za kuhanje (svaka tikvica, pola kašike vrhnja)
14. Posuti tikvice s dosta topljenog sira, a onda parmezanom.
15. Peći u rerni na 180C 30 min ili dok tikvice ne omekšaju.
0 komentari :
Objavi komentar