Kuhaj ukusno
s
Aidom Hajduković Kristiansen
Home » » MAROKANSKA PILETINA

MAROKANSKA PILETINA

Napisala kuhajukusno.blogspot.ba u četvrtak, 23. lipnja 2016. | 00:07:00



Pikantna marokanska piletina je jedno od 5 jela koje moj muz zna skuhati. Ostala 4 su: zuti kolac, zobena kasa, jaje na oko i kajgana :) Ovaj sam recept ukrala od njega jer sto je njegovo, to je i moje <3   








SASTOJCI za 3 osobe:

400g pileceg filea 
2 velika (vise manjih) paradajza
riza dugog zrna, basmati
3 cajne kasike cimeta
3 vezice svjezeg lista persuna
4 cajne kasike korijandera mljevenog
4 cajne kasike mljevenog kima
2 cajne kasike cilija u prahu
2 cajne kasike crvene mljevene paprike
1 susena cili papricica (ako ne volite puno ljuto, izostavite je)
2 cajne kasike tandoori masala zacina
2 cehna bijelog luka
1 cajna kasika tabasco sosa
2 supene kasike soja sosa
so
biber 
ulje





PRIPREMA:

1. Isjeci piletinu na kockice.



2. Isjeci paradajz na kocke.



3. U zamljanoj posudi na ulju izdinstati meso.



4. Dodati paradajz pa dinstati dok se paradajz ne istopi.






5. Dodati: cimet, korijander, kim, cili u prahu, papriku u prahu, tandoori masala zacin.

















6. Dodati protisnuti bijeli luk.



7. Dodati izdrobljenu susenu cili papricicu.




8. Dodati tabasco sos i dinstati na laganoj vatri 20-30 min.



9. Basmati rizu skuhati prema uputstvu na pakovanju.






10. Dodati soja sos, so i biber pa dinstati jos 5 min.






11. Persun isjeckati.



12. Kuhanu rizu dodati u sos pa dobro promijesati.



13. Posuti sjeckanim persunom.




SHARE

About kuhajukusno.blogspot.ba

0 komentari :

Objavi komentar