Pikantna marokanska piletina je jedno od 5 jela koje moj muz zna skuhati. Ostala 4 su: zuti kolac, zobena kasa, jaje na oko i kajgana :) Ovaj sam recept ukrala od njega jer sto je njegovo, to je i moje <3
SASTOJCI za 3 osobe:
400g pileceg filea
2 velika (vise manjih) paradajza
riza dugog zrna, basmati
3 cajne kasike cimeta
3 vezice svjezeg lista persuna
4 cajne kasike korijandera mljevenog
4 cajne kasike mljevenog kima
2 cajne kasike cilija u prahu
2 cajne kasike crvene mljevene paprike
1 susena cili papricica (ako ne volite puno ljuto, izostavite je)
2 cajne kasike tandoori masala zacina
2 cehna bijelog luka
1 cajna kasika tabasco sosa
2 supene kasike soja sosa
so
biber
ulje
PRIPREMA:
1. Isjeci piletinu na kockice.
2. Isjeci paradajz na kocke.
3. U zamljanoj posudi na ulju izdinstati meso.
4. Dodati paradajz pa dinstati dok se paradajz ne istopi.
5. Dodati: cimet, korijander, kim, cili u prahu, papriku u prahu, tandoori masala zacin.
6. Dodati protisnuti bijeli luk.
7. Dodati izdrobljenu susenu cili papricicu.
8. Dodati tabasco sos i dinstati na laganoj vatri 20-30 min.
9. Basmati rizu skuhati prema uputstvu na pakovanju.
10. Dodati soja sos, so i biber pa dinstati jos 5 min.
11. Persun isjeckati.
12. Kuhanu rizu dodati u sos pa dobro promijesati.
13. Posuti sjeckanim persunom.
0 komentari :
Objavi komentar