Kuhaj ukusno
s
Aidom Hajduković Kristiansen

TOPA

Napisala kuhajukusno.blogspot.ba u ponedjeljak, 13. lipnja 2016. | 00:46:00



Topa je neizostavni dio ramazanske trpeze u Sarajevu. Sluzi se uz ramazanske somune. Jede se rukama tako sto se somun umace u topu. Ja je volim i mimo ramazana uz obicne somune.






SASTOJCI za 1 osobu:

1 jaje 
1 supena kasika putera
1 supena kasika domaceg milerama/kajmaka
so
biber


PRIPREMA:

1. Umutiti jaje, biber i so.




2. Istopiti puter i mileram/kajmak u tavi.










3. Dodati umuceno jaje.



4. Mijesati brzo drvenom kasikom dok ne dobijete zeljenu gustocu. Ne zaboravite da topa treba da bude dovoljno rijetka da se somun moze umociti ali i dovoljno gusta da pripije na somun.




5. Posluziti uz ramazanski somun.





SHARE

About kuhajukusno.blogspot.ba

0 komentari :

Objavi komentar