Kuhaj ukusno
s
Aidom Hajduković Kristiansen
Home » , , , » HLJEB S BIJELIM LUKOM I ZAČINIMA

HLJEB S BIJELIM LUKOM I ZAČINIMA

Napisala kuhajukusno.blogspot.ba u subota, 26. veljače 2022. | 04:59:00

Ovakav hljeb možete poslužiti kao samostalno jelo (doručak ili ručak), predjelo, prilog ili mezu. 

Odlično ide uz sve vrste mesa, ribe, suhomesnate proizvode, salate ili povrće.






 SASTOJCI:

cijeli hljeb po izboru, može i baget

sir mozzarella

bijeli luk

puter na sobnoj temperaturi

list svježeg peršuna 

čili pahuljice

Količinu sastojaka možete prilagoditi vlastitim željama i ukusima.


PRIPREMA:

1. Hljeb zasjeći na kriške ali paziti da dno hljeba ostane sastavljeno kako se kriške ne bi razdvajale, to jest napraviti proreze u hljebu. 




2. Pomiješati puter, protisnuti bijeli luk, sjeckani list peršuna, čili pahuljice, i sitno iskomadani mozzarella sir. 








 3. Smjesom ravnomjerno puniti proreze u hljebu.





4. Peći dok se smjesa ne istopi i hljeb zarumeni.



















SHARE

About kuhajukusno.blogspot.ba

0 komentari :

Objavi komentar