Kuhaj ukusno
s
Aidom Hajduković Kristiansen
Home » , » HRSKAVE KOZICE U TEMPURI

HRSKAVE KOZICE U TEMPURI

Napisala kuhajukusno.blogspot.ba u utorak, 24. svibnja 2022. | 06:24:00

 Hrskavo i ukusno! 




SASTOJCI:

velike kozice (sirove, nekuhane, očišćene)

brašno za tempuru

ledeno hladna voda

ulje za prženje


PRIPREMA:

1. Kozicama odstraniti crnu probavnu žilu tako što ćete nožem zasjeći s unutrašnje strane kozice i prsima izvaditi žilu kao na slikama. Tako ćete i spriječiti uvijanje kozica prilikom prženja.













2. Pripremiti smjesu za tempuru tako što ćete pomiješati brašno za tempuru i ledeno hladnu vodu. Gustoća treba da bude otprilike kao za palačinke, može i malo gušće. Veoma je bitno da voda bude ledeno hladna, kako biste postigli hrskavost. 




3. Kozice uvaljati u brašno pa u tempuru pržiti na dobro zagrijanom ulju.





 


4. Poslužite uz slatki čili-sos.



SHARE

About kuhajukusno.blogspot.ba

0 komentari :

Objavi komentar